Subvenció per a la recuperació i millora de l’accessibilitat a la colada basàltica de Fontfreda

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha rebut per part de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament  d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural de la Generalitat de Catalunya una subvenció per import de 33.566,40 € (PDR 14.433,55 € i DTES 19.132,85 €) per a la recuperació i millora de l’accessibilitat a la colada basàltica de Fontfreda.

Fontfreda és un dels paratges en els quals la colada basàltica es veu en el seu màxim esplendor. La vegetació ha cobert gran part de la cinglera i en els terrenys de l’antic abocador han començat a aflorar vidres i altres objectes a la superfície. Les actuacions previstes són la neteja de la vegetació de la colada, la millora de l’accés i pavimentació del recorregut i la col·locació d’una tanca: es netejarà la colada d’arbres i de plantes enfiladisses, la traça del camí de sota la colada s’adaptarà als desnivells actuals del terreny, es protegirà la colada i es restringirà l’accés al seu peu, amb una barana que delimitarà un espai de protecció i el camí es protegirà d’una tanca perimetral d’acer.

Amb aquesta intervenció es facilitarà el pas dels vianants per aquest recorregut anomenat “Ruta de les tres colades” dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.