Veïns i veïnes del centre, protagonistes d’un nou “Quedem a la plaça?”

Aquest dimarts 18 d’octubre va tenir lloc una nova edició del “Quedem a la Plaça?”, el projecte de participació ciutadana de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts que, aquesta vegada, va estar protagonitzat per veïns i veïnes del centre del municipi: carretera d’Olot, la plaça Major, el carrer Francesc Caula, Sant Antoni, Josep Puig, Josep Marguí, Joan Maragall, l’avinguda Cisteller i Rafael Torras, entre d’altres.

La trobada es va celebrar a la plaça Major, on el grup de persones assistents van poder conversar d’una manera distesa amb l’alcaldessa, Maria Vidal, i els regidors Anna Serra i Carles Grèbol. Entre els temes que més els preocupen, cal destacar l’incivisme que es viu en aquesta zona del municipi, ja que moltes persones no fan un bon ús dels contenidors i aboquen les deixalles de qualsevol manera, així com la deixadesa de molts propietaris de gossos que no recullen les deposicions. També es va comentar la necessitat d’afegir algun pas de vianants i de posar un reductor de velocitat al carrer Francesc Caula. A més, s’ha aprofitat la trobada per presentar-los diversos projectes que s’estan duent a terme, com el nou centre cívic a l’antic edifici de l’escorxador, molt a prop de la plaça Major, i CanVi.lab, la proposta per regenerar el teixit comercial que tindrà la seu a l’antiga fàbrica de Can Vila, de propietat municipal.

A partir de les idees que han sorgit durant la trobada, l’Ajuntament farà una proposta definitiva que haurà de ser consensuada amb veïns i veïnes.