Valoració molt positiva de tots els actes de la Festa del Roser

La Festa del Roser, del passat 2, 3 i 4 de maig es consolida com la segona festivitat més important de Sant Joan les Fonts, on l’espectacle de Joan Pera i Pep Plaza ha aconseguit més de 1.200 espectadors

Un bon treball en equip, gràcies a les entitats, l’ajuntament i la ciutadania, acompanyats d’una gran actitud han fet possible que la Festa del Roser esdevingui una gran celebració amb actes ben diversos i per a tothom. Els santjoanencs i els visitants han sortit al carrer, gaudint al màxim de tot el programa de festes i participant col·lectivament per fer de totes les activitats una gran celebració.

Aportant el toc esportiu, la jornada de dissabte s’ha iniciat amb el Ral·li boig i el 1r Torneig de Pàdel de la Festa del Roser, amb gran participació i un ambient més que saludable. Durant el matí també hem comptat amb la presentació del llibre “Aportacions inèdites de l’art medieval català” a càrrec d’Antoni Noguera. Després de dinar s’ha iniciat el 18è campionat de botifarra, i al mateix temps comptavem amb una plaça major plena de nens i nenes gaudint de la Festa Infantil i tallers de manualitats. A les cinc de la tarda ha estat un luxe veure el Molí Fondo amb centenars de visitants gràcies a la presentació i exposició del llibre “El comerç del poble” que amb tanta cura Dolors Anglada ha estat treballant, durant més d’un any, per oferir-nos les memòries inèdites de les botigues del nucli dels anys 50 i 60. Seguidament, a l’Escola de Belles Arts, s’han entregat els premis al concurs de Pintura Jove amb la inauguració de l’exposició dels treballs i que ha comptat amb la participació, entre els membres del jurat, de Rosa Serra, Xavier Carbonell i Ramon Planes. Al vespre, i per arrodonir la diada, el grup de teatre local de Sant Joan les Fonts ha omplert el centre sociocultural amb la comèdia “Avi jove vol companyia!” fent somriure a les més de 300 persones assistents.

Diumenge per la seva part, s’ha iniciat amb l’ofrena de l’hereu i la pubilla en motiu de la Festa del Roser i la Missa Solemne amb l’acompanyament de la coral aiguaneix, que assaja setmana rere setmana per oferir-nos les millors cançons per cada celebració, un cop finalitzada la missa feia goig veure els carrers i plaçes plenes de gent passejant, gaudint de la cercavila i el ball dels gegants i en Jaumet a la plaça major, on ben dinat s’hi han ballat sardanes amb la Cobla Osona.

I finalment, el darrer acte programat i el més multitudinari, l’espectacle d’humor de Joan Pera i Pep Plaza, una clara aposta de la comissió de festes que ha aconseguit omplir el pavelló municipal amb més de 1.200 persones, que han gaudit dels monòlegs d’aquests dos grans mestres de l’humor català.

La comissió de festes i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts valoren la Festa molt positivament i ja es plantegen nous reptes per l’any vinent.