Valoració molt positiva de la Festa Major de Sant Joan les Fonts

Passada la festa major, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i la Comissió de festes fan un balanç molt positiu d’aquesta gran celebració que ha viscut el municipi.

 

Ja ha passat la Festa Major de Sant Joan les Fonts i la sensació que ha quedat és clarament positiva. Els santjoanencs hem demostrat que teníem ganes de sortir al carrer i gaudir al màxim del programa de festes. Tot i que el temps no ha acompanyat massa, hem aconseguit solventar-ho canviant la ubicació d’alguns actes.

S’ha gaudit especialment de tots i cadascuna de les activitats programades, donant el tret de sortida a la festa amb el pregoner Manel Ros, santjoanenc d’arrel.

Una festa molt participativa, especialment en la nit de la revetlla de Sant Joan, amb el meravellós espectacle Nit de les Dones d’Aigua i el Piromusical que van culminar amb el ball a la plaça major de Maracaibo, també d’un seguici d’anada a missa solemne i a la cercavila tan participativa amb els nostres estimats gegants, la salamandra, en Jaumet i els infants del poble mostrant-nos el seu “Balla Balla”, hem donat peu a la cultura de la mà del teatre amb el gran Martí Peraferrer i el monologista Nandu Massaneda, i alhora amb la presentació del llibre de Manel Fortis “Enmig d’enlloc” que va comptar amb l’actuació del Mag Nani. Cal destacar la fantàstica actuació de l’Orquestra Maravella que va aplegar a més de 1.000 persones en el concert i el ball, i que va culminar amb la ja tradicional Serenata de l’Alcalde.

Una festa major que ha comptat amb actes de tot tipus, des d’esportius amb el Torneig nocturn de Pàdel aconseguint més de 95 inscrits, fent cultura i país per sobre de tot, amb la cobla Osona i les seves sardanes i amb l’arribada de la Campana de la Llibertat a la plaça major de Sant Joan les Fonts, així com també la flama del Canigó a càrrec de l’hereu i la pubilla que han fet presència als seus últims actes ja que s’ha passat el relleu al nou hereu, Miquel Pagès, i la nova pubilla, Àstrid Casanova. Enguany, el ball dels joves ha portat grups musicals de renom com Trast i Oques Grasses, i el ball per a tots els santjoanencs ha comptat amb la participació d’un gran guateque a càrrec de Generació 3 i El regreso de la Década en vivo.  I per últim, hem tingut alhora actes tan diversos com el campionat de pesca, el concurs de fotografia organitzat per l’Escola de Belles Arts del poble, la trobada de cotxes antics i clàssics o la Festa Infantil amb inflables.

Per cloure la festa major, res millor que un dinar popular amb presència de més de 400 persones al Pavelló d’Esports, amenitzat per havaneres de la mà del grup La Mar Serena.

El secret és ben senzill, un bon treball fet en equip amb una bona actitud. Un equip format per la ciutadania, les entitats i la Comissió de festes. Així que la valoració general, és clarament positiva i mèrit d’aquest equip format per tots plegats.