Sant Joan les Fonts millora les seves instal·lacions esportives renovant el seu camp de futbol 7 de gespa artificial

Amb l’equipament remodelat es dona suport al creixement de l’interès pel futbol al municipi gràcies a la gestió del Club Poliesportiu Santjoanenc.

Des d’aquest mes de març, la pràctica del futbol a Sant Joan les Fonts millora de forma considerable: el municipi ha completat la renovació de la gespa artificial del camp de Futbol 7, després de dos mesos d’obres on s’ha retirat l’antiga superfície i s’ha perfeccionat el sistema de drenatge i de reg existent. Les actuacions han tingut un cost de 150.000 €, i responen a la petició de la secció de futbol del Club Poliesportiu Santjoanenc (CPS), que demanava prioritzar la renovació del camp pel mal estat de conservació que presentava, i que provocava problemes de seguretat als seus usuaris.

La nova instal·lació esportiva permet al CPS promoure -encara més- el futbol de qualitat al municipi. La secció de futbol del club ha experimentat un creixement notable en els darrers anys: actualment, compta amb 10 formacions -un dels moments més forts de la història de la secció-, i el primer equip s’ha consolidat a la categoria de 3a Catalana. Això també ha comportat el creixement de la massa social, que ara supera els 1.000 socis i sòcies. El bon moment del futbol i la seva comunió amb l’afició, gràcies al treball de la junta per beneficiar veure i viure bé l’esport, fan que els seus partits com a local siguin seguits per més de 200 persones, i s’espera que siguin més amb l’entrada d’una iniciativa pionera del club, on cada jornada es degustaran productes locals per promocionar el menjar de Sant Joan. Per continuar amb el seu creixement, recordar que el club ofereix sessions de portes obertes al seu futbol base.

La renovació del camp mostra la col·laboració plena de l’Ajuntament amb el CPS per garantir la seguretat i el benestar dels usuaris dels diferents equipaments, i s’afegeix a altres intervencions com la renovació del paviment de la pista de bàsquet, el muntatge de les cistelles exteriors, la reforma dels vestidors i lavabos de la zona de pista interior, o la futura ampliació del gimnàs per aquest 2024. Això és possible gràcies al treball entre la junta i la regidoria d’esports, que prioritzen les inversions segons les necessitats que presenten les instal·lacions esportives. Tot per respondre a la voluntat del CPS i de l’Ajuntament de promoure els hàbits saludables entre els veïns i veïnes, ja sigui pel que fa a la seva activitat física com a les formes de relació entre sí de la mateixa comunitat, per integrar valors com el treball en equip, la confiança mútua, el respecte als companys i el compromís amb el municipi.