Sant Joan les Fonts instal·la un nou desfibril·lador fix

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i Dipsalut acaben d’instal·lar un nou desfibril·lador fix a la façana del Centre Poliesportiu Santjoanenc (CPS), al carrer de la Paperera Torras, 2. Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa “Girona, territori cardioprotegit” de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, que té com a objectiu millorar la supervivència de les persones que pateixen una aturada cardíaca.

Amb aquests ja són tres els desfibril·ladors fixos ubicats en espais públics del nostre municipi: un, a la façana de l’edifici de Ràdio Sant Joan (Ctra. d’Olot, 53 de Sant Joan), i un altre, a l’entrada de l’Associació Esportiva La Canya (Av. Esport – La Roureda).

El municipi disposa d’un quart aparell, en aquest cas portàtil, que es troba a l’interior del vehicle municipal, preparat per a qualsevol emergència.

Des que es van instal·lar els primers desfibril·ladors a la demarcació de Girona l’any 2011 fins al mes de desembre passat, s’han recuperat inicialment 88 persones. En total, i després de la darrera ampliació, els municipis gironins compten amb 1.047 aparells. 613 estan ubicats a l’espai públic (dins de cabines adherides a façanes d’equipaments de places i carrers dels 221 municipis gironins) i 367 van dins els vehicles dels cossos d’emergències (policies, protecció civil, Mossos d’Esquadra…).