Sant Joan les Fonts aposta per les comunitats energètiques

Dijous 19 de gener es va celebrar al Centre Sociocultural una sessió informativa a càrrec de Protir Enginyers per explicar els beneficis de formar part d’una comunitat energètica, una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, en la seva estratègia de divulgar, fomentar i implementar les energies renovables i l’estalvi energètic al municipi.

La comunitat energètica consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics en teulades propietat del consistori, que a més de donar servei a equipaments municipals permetria compartir la seva energia amb veïns i veïnes de Sant Joan les Fonts. D’aquesta manera es promou l’autoconsum i es comença a caminar cap a una transició energètica, per tal de substituir l’energia d’origen fòssil per energia renovable i local.

Els santjoanencs i les santjoanenques interessades en participar en aquesta comunitat hauran de presentar una sol·licitud de participació en el projecte, d’acord amb la normativa local que es redactarà. Totes aquelles persones que siguin seleccionades hauran d’abonar una taxa municipal per accedir als serveis de la comunitat que, tot i això, sempre serà sempre inferior a l’estalvi que obtindrien en la seva factura energètica.

Es preveu que els mesos vinents es faran noves sessions informatives per tal de seguir explicant entre la ciutadania el projecte i els seus avantatges.