Sant Joan les Fonts estrena un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha instal·lat el primer punt de recarrega per a vehicles elèctrics. La infraestructura, que ja ha rebut els primers usuaris, es troba a l’av. Cisteller de Sant Joan i amb la seva posada en marxa s’espera donar resposta a tots aquells que aposten per la mobilitat elèctrica i sostenible, ja siguin habitants del municipi o visitants.

El punt de recarrega que s’ha instal·lat és Circutor Urban T2, una solució de recàrrega pensada per anar a l’aire lliure, d’ús públic i de tipus semiràpid (22 kW), que permet carregar dos vehicles de manera simultània i que serveix per a qualsevol model de vehicle elèctric, ja que els carregadors són universals.

Els usuaris podran realitzar les recàrregues dels seus vehicles d’una manera molt senzilla, a través de l’aplicació per a mòbils Electromaps (disponible en IOS i Android), i només caldrà seguir les instruccions. Electromaps és l’app més coneguda pels usuaris de vehicles elèctrics i actualment té registrats uns 160.000 punts de recàrrega a tot Europa i compta amb 120.000 usuaris actius. L’app permet fins i tot activar el punt i gestionar els pagaments de manera segura, tot i que de moment el carregador de Sant Joan les fonts serà gratuït durant el primer any.

 

Aquest és un pas més en l’aposta de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts pel vehicle elèctric i la mobilitat sostenible. L’any passat, el consistori va adquirir un cotxe elèctric, a través de la modalitat de lloguer financer (rènting) i amb una vigència de quatre anys, gràcies a l’acord marc de mobilitat sostenible amb destinació a les entitats locals de Catalunya del Consorci Català pel Desenvolupament Local. El vehicle és un Nissan Leaf amb motor elèctric i, per tant, amb emissions de CO2 a l’atmosfera molt baixes.