La XIX Trobada de Centres d’Estudis Històrics celebrada a Sant Joan les Fonts aplega més de 50 representants d’estudis gironins

Aquest dissabte s’ha celebrat la XIX Trobada de Centres d’Estudis de les comarques Gironines organitzada pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i del Patronat Eiximenis de la Diputació de Girona. Van ser presents, a banda de l’alcalde de Sant Joan les Fonts i president del Consell Comarcal, el Sr. Joan Espona, el vicepresident de la Diputació, Sr. Xavier Soy, el tinent d’alcalde d’Olot, Sr. Josep Berga, la directora de l’Institut Ramon Muntaner i el director del Patronat Eiximenis, entre d’altres personalitats i representants.

Al conjunt d’actes van assistir una cinquantena llarga de representants dels 17 centres d’estudis gironins. Al matí, les activitats es van centrar a l’Estada Juvinyà i van consistir en dues xerrades. La primera, aprofitant l’any Josep Berga i Boix, la va pronunciar l’historiador de l’art Joan Sala, comissari de l’exposició antològica que s’obrirà a Olot al setembre; la segona, sobre la Guerra de Successió a les comarques gironines, pronunciada per l’historiador Miquel Puig. La dues van ser d’un nivell acadèmic i documental extraordinari i van permetre els assistents gaudir d’una matinal molt intensa.

A la tarda, i després de visitar el Monestir de Sant Joan les Fonts, es va fer un dinar de germanor al Molí Fondo, una infraestructura excepcional de recuperació d’arqueologia industrial.

Tots els actes, que s’havien iniciat a les 10 del matí van acabar cap a les 6 de la tarda. Representa el reconeixement general al Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca que enguany celebra els seus 81 anys de vida. La propera Trobada de Centres es durà a terme a Girona el 2015.