La Fira de la Bruixeria de Sant Joan les Fonts tanca la 17a edició amb un balanç molt positiu

Bruixes i bruixots han tornat a omplir Sant Joan les Fonts durant la Fira de la Bruixeria que s’ha celebrat aquest cap de setmana en una edició que ha destacat pel bon temps, la gran afluència de públic i un ambient molt festiu, segons els organitzadors. La Fira, que ha arribat a la 17a edició, s’ha consolidat com una de les trobades més emblemàtiques d’aquesta temàtica a Catalunya.

El Clot de l’Infern i el Castell de Juvinyà han tornat a ser escenari del mercat, els espectacles, les demostracions i les xerrades que enguany han tingut els EUA, i concretament el misteri de Salem i el naixement del mentalisme a Hydesville, com a tema central. Amb aquest motiu s’ha comptat amb figures com ara l’escriptora Àngels Membrive o el parapsicòleg Àngel Gordon, que va parlar sobre les diverses expressions del mentalisme i l’il·lusionisme.

Com ja és tradició, la Dama Blanca i l’Imma del Destí van ser les encarregades de fer els rituals d’obertura i de tancament de la Fira. A part, Rosa Collelldevall, la Dama Blanca, també va fer la xerrada “Vidència acompanyada”, mentre que l’Imma del Destí va parlar sobre “Salem, realitat o ficció”, activitats que van omplir la sala del Castell de Junvinyà.

La Fira també va comptar amb les parades del mercat esotèric, el taller de Màgia de prop, amb Javi Feroz i Diana Cazadora, la batucada amb Tam, un ritual de connexió amb la realitat i un espectacle de dansa ple de llum i de color amb l’Esbart Marboleny, que va omplir de gom a gom el Clot de l’Infern dissabte al vespre.

Diumenge al matí va tenir lloc un taller d’acroioga per a tots els nivells, una sessió de la Biblioteca visita la Fira a càrrec de Borinotgroc / M. Dolors Arqué i diverses actuacions i tallers, com el dedicat a les facultats extrasensorials de l’ésser humà, impartit per Àngel Gordon. En aquesta darrera jornada es va estrenar una de les activitats amb més èxit i que va aplegar més de 50 participants en cadascuna de les categories que es van disputar: el concurs de llançament d’escombra. També la garrotxina Cia. Mag Nani va presentar dos espectacles al llarg del cap de setmana: Alehop Hop! i Màgia Potagia.
A més, es va poder gaudir del tradicional Ball dels Gegants dels quatre elements i el ball de Bruixes, que va evidenciar el relleu generacional, amb la presència de noves bruixes i bruixots.

L’organització i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts es mostren molt satisfets amb l’èxit, un any més, de la Fira i els nombrosos visitants d’arreu, però sobretot volen destacar la implicació de santjoanencs i santjoanenques que han col·laborat activament en la dinamització de l’espai del Clot de l’Infern durant tot el cap de setmana. Moltes gràcies al públic assistent, a totes les persones voluntàries i a veïns i veïnes del municipi.