Comença la campanya de vacunació antigripal i de la Covid-19

El 20 d’octubre tindrà lloc la campanya de vacunació per a la grip i la Covid-19 al Centre Sociocultural de Sant Joan les Fonts. Tot i això, ja fa uns dies que la campanya s’ha iniciat per a aquells col·lectius més vulnerables, les persones que viuen a residències, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. 

Ara la vacunació s’amplia a la resta de col·lectius convocats, que són els que tenen més risc de patir complicacions o de transmetre la malaltia a persones de risc. Així doncs, per primera vegada s’introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat, i es continuaran vacunant els col·lectius següents: persones de 60 anys i més, persones amb condicions de risc (amb problemes de salut crònics com l’obesitat), dones embarassades, persones amb immunosupressió, col·lectius de persones fumadores i professionals sanitaris i sociosanitaris, i altres serveis essencials i crítics. 

Com es pot demanar cita prèvia?

La vacunació sempre es fa amb cita prèvia, que es pot demanar mitjançant La Meva Salut, a través de la web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé trucant directament al CAP.

Malgrat que el període prioritari de vacunació és durant la tardor i fins a finals de desembre, com altres anys, les vacunes contra la grip i la Covid-19 estaran disponibles fins que s’acabi la temporada estacional (a finals de març de 2024).