El Sigma posa en marxa a Sant Joan les Fonts una campanya per impulsar el reciclatge d’envasos de vidre

Sant Joan les Fonts és un dels cinc pobles de la Garrotxa escollits pel Consell Comarcal de la Garrotxa per a impulsar el reciclatge d’envasos de vidre als establiments, en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. El SIGMA vol reforçar així la recollida i millorar les actuacions en aquells municipis amb més establiments d’aquest sector.

L’hostaleria genera, aproximadament, el 50% dels envasos de vidre d’un sol ús, per això la seva col·laboració és clau per incrementar les xifres de recollida selectiva d’envasos de vidre i la consecució d’objectius de reciclatge. Per aquest motiu, durant les properes setmanes, un equip d’educadors i educadores ambientals visitarà els establiments i realitzarà enquestes i entrevistes, per conèixer de primera mà quines són les seves necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, es recordarà als establiments les obligacions que tenen en matèria de gestió de residus i oferiran informació detallada de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i ambientals que té el reciclatge d’envasos de vidre.

Des d’una empresa de reciclatge externa es realitzarà un estudi per instal·lar contenidors especials més accessibles i per emmagatzemar grans quantitats de vidre. També lliurarà cubells adaptats amb rodes per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre als hostalers, sense cost per a ells.