Donació a l’Ajuntament d’un quadre de López del Valle

La família d’Alfonso López del Valle ha fet donació d’un quadre de l’artista a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. López del Valle, veterinari, pintor i fill predilecte del nostre municipi, va morir el 2009 als 87 anys.

Nascut a Lleó el 1922, López del Valle va cursar estudis de veterinària, una activitat professional que el va portar a Sant Joan les Fonts. El 1977 es va convertir en el veterinari titular del municipi, on, de seguida, va començar a destacar també en altres àmbits. Apassionat de la pintura, va rebre nombrosos reconeixements a l’Estat espanyol, però també era un artista reconegut a Suïssa i Alemanya. Membre del Patronat de l’Escola Municipal de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, també es va encarregar de l’Oficina de Turisme i va dedicar part del seu temps a Ràdio Sant Joan des de la inauguració. En aquesta emissora va conduir diversos programes, la majoria dedicats a la poesia. Coincidint amb l’aniversari de l’emissora municipal, l’any 1992 Ràdio Sant Joan va atorgar un dels premis Micròfons d’Or a Alfonso López del Valle per la seva dedicació i col·laboració desinteressada.

Coordinador de totes les activitats i actes d’agermanament entre Sant Joan les Fonts i la població d’Ydes, va ser també coordinador de la revista «El soroll de les Fonts» fins a la seva mort. Per tota aquesta trajectòria, el 13 de maig del 1994 el ple de l’Ajuntament el va nomenar fill adoptiu del municipi.
Durant l’acte de donació, l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal, ha destacat el llegat que López del Valle va deixar al nostre municipi sense demanar mai res a canvi. El quadre s’exhibirà a la casa consistorial.