Arriben les eleccions sense candidatura del Consell de Poble de Sant Joan les Fonts. Del 24 de novembre a l’11 de desembre… VOTA!

En un moment de crisis globals, trobar-nos per pensar què necessita Sant Joan les Fonts i com generar propostes creatives davant els reptes actuals és una gran oportunitat per evolucionar com a comunitat. Tenim a les nostres mans la possibilitat de caminar cap a unes formes més obertes, participatives i dialogants de prendre decisions i governar-nos, que hem vingut experimentant amb proves, encerts i errors durant els darrers anys. Ens atrevim a fer un pas més enllà?

Arriba el Consell de Poble

El Consell de Poble estarà format per 10 persones del poble, 2 regidories i 1 persona tècnica de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Serà l’organisme legal de participació i cohesió vilatana amb els objectius de:

  • Millorar i enfortir la comunicació i la coordinació de la diversitat de persones del municipi, dels diversos nuclis (Begudà, la Canya i Sant Joan) i dels diversos sectors (sector privat, sector públic, societat civil en general i teixit associatiu).
  • Facilitar la presa de decisions oberta a través de diàlegs plurals, en els quals la població pugui participar directament, des del respecte, la proposició i la corresponsabilitat.

El Consell de Poble treballarà en informar i deliberar sobre temes que preocupin a la població, així com de fer seguiment i avaluació del Pla Estratègic Municipal: un full de ruta evolutiu, acordat amb l’equip de govern i que ha involucrat en la seva creació a més de 450 persones de Sant Joan les Fonts al llarg dels anys 2021 i 2022, el que representa un 15%-20% de la població. És a dir, tot un èxit!!!

El Consell de Poble es crearà aquest desembre. Per formar-lo es duran a terme unes eleccions sense candidatura. És a dir, no hi haurà una llista de candidats i/o de candidates, sinó que cada persona amb més de 16 anys podrà votar entre 1 i 8 persones del poble, pensant en la seva aportació a la comunitat i els seus valors. Això sí, es recomana tenir en compte que siguin persones diverses en termes de gènere, edat, ètnia i territori. I que també estiguin vinculades i/o tinguin coneixement d’algun d’aquests 4 temes principals:

  1. NATURA. Mantenir i gaudir l’entorn.
  2. SOCIAL. Fer poble amb el poble.
  3. PROSPERITAT. Cuidar a l’economia perquè impacti positivament al poble i a l’entorn.
  4. GOVERNANÇA. Liderar un govern obert i en xarxa, des de diàlegs plurals.


D’acord. I, Com puc votar?

Per votar es pot fer de dues maneres diferents: del 24 de novembre a l’11 de desembre es pot tramitar el vot de forma virtual a través de la pàgina web de l’ajuntament o escanejant el codi QR que es troba al tríptic i al cartell de la campanya.

També es pot votar presencialment, del 24 de novembre a l’11 de desembre a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, a la biblioteca municipal, al casal d’avis de Sant Joan, al casal d’avis de la Canya i a les Escoles de Begudà en cadascun dels seus horaris d’obertura.

 

Per votar s’ha portar el DNI! Allà trobareu una butlleta  en la qual es podran anotar els noms i cognoms de les persones que escolliu.

 

Per a resoldre els dubtes possibles, s’han organitzat diverses trobades informatives:

  • el 16 de novembre, a les 18 h, al Local de Joves de Begudà.
  • el 18 de novembre, a les 18 h, a Can Vila, Sant Joan.
  • el 22 de novembre, a les 18 h, a la Cooperativa de la Canya.

 

El futur no és el que ha d’arribar, és tot allò que encara hem de fer!