Els menuts de l’Escola Castanyer visiten els antics rentadors

 

Els més petits de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts han participat aquesta setmana d’una activitat ben tradicional i que el pas del temps ha esborrat del dia a dia dels nostres municipis. Temps enrere, els safarejos eren l’espai per a fer la bugada i punt de trobada de les dones en el seu dia a dia.

A Sant Joan es conserven en molt bon estat aquests rentadors i formen part d’una activitat educativa que es fa amb la mainada de P3 i P4 del centre educatiu. Per tal de posar en valor la feina i com era la vida antigament es fa una sortida a aquest espai que serveix també per valorar el patrimoni local.

Els nens reben un drap de roba i se’ls explica com es feia la neteja en aquest espai que ells poden fer en aquell moment. Una iniciativa que els sorprèn i que els fa passar una bona estona.

Aquesta visita forma part de la col·laboració entre Ajuntament i escola per tal de fer activitats i propostes conjuntes de divulgació del municipi. Un altre exemple és el Ronda Croquis que els proposa fer dibuixos del seu entorn més immediat.