Participació ciutadana


Un Consell de Poble i una Estratègia de Municipi participada

Nous reptes necessiten nous diàlegs, noves economies, noves ruralitats, nous lideratges. Segueix totes les novetats en relació a la participació vilatana al següent enllaç

Durant el 2021 i 2022 el municipi de Sant Joan les Fonts va treballar en un procés participatiu amb l’objectiu d’elaborar l’estratègia de futur municipal i fer-ho de forma participativa, és a dir, amb la població.
L’objectiu n’era el de catalitzar i nodrir una comunitat basada en la confiança i la cooperació, a través de l’escolta i la participació. Convertint el municipi en un territori evolutiu, divers i descentralitzat, que acull i cuida a les persones que hi viuen i els espais comuns. En van resultar 4 reptes principals, sobre els que treballar:

  • Repte 1: Fer poble amb el Poble.
  • Repte 2: Mantenir i gaudir de l’entorn natural
  • Repte 3: Economia local
  • Repte 4: Govern obert i col·laboratiu

En l’actualitat, per tal que sigui també la població qui faci propostes davant els reptes identificats a través d’espais de diàleg i deliberació, es crearà un Consell de Poble. Un espai de proposta, debat i diàleg vilatà, reconegut i legitimitat per un Reglament de Participació Ciutadana, propi i singular, arrelat a les singularitats de Sant Joan les Fonts.
Les votacions del Consell de Poble seran del 24 de novembre a l’11 de desembre de 2022. Vota a través del següent portal 

  • Un procés participatiu per a cocrear l’estratègia de futur del municipi

    Nous reptes necessiten nous diàlegs, noves economies, noves ruralitats, nous lideratges. Aquest 2021 té lloc un procés participatiu al municipi, amb l’objectiu d’elaborar l’estratègia de futur municipal (2021-2023) i fer-ho de forma participativa, és a dir, amb la població. Aquest procés va iniciar al gener 2021, i s’han realitzat diverses accions que podeu trobar en aquest apartat del web.

    Aquest nou pla estratègic municipal té l’objectiu de liderar un govern obert i proper que promogui una comunitat basada en la confiança i la cooperació, a través de l’escolta i la participació. Convertint el municipi en un territori evolutiu, divers i descentralitzat, que acull i cuida a les persones que hi viuen i els espais comuns. I per concretar-ho es proposa fer-ho a través de 4 eixos:

    Primer debat participatiu que porta per títol Com fer més poble amb el poble moderat per Resilience Earth i que compta amb la participació de Navreet, la Marta, la Neus i l’Albert, habitants de Sant Joan les Fonts.

    Segon debat participatiu que porta per títol ‘L’entorn natural del municipi’ moderat per Resilience Earth i que compta amb la participació d’en Pol, la Raquel i en Manel, habitants de Sant Joan les Fonts.

    Tercer debat participatiu que porta per títol ‘El desenvolupament local al municipi’ moderat per Resilience Earth i que compta amb la participació de la Concepció, la Carme, en Roger i en Jordi, habitants de Sant Joan les Fonts.

    Quart debat participatiu que porta per títol ‘La governança municipal’ moderat per Resilience Earth i que compta amb la participació de l’Anna, la Sílvia, la Isabel i l’Erika, habitants de Sant Joan les Fonts. Aquest setembre i octubre, tindran lloc cinc taules participatives i obertes per a totes aquelles persones interessades. Si en vols formar part, inscriu-te a https://forms.gle/PBtNXBMJgznzp9599 

    • Economia Local: 20 de setembre de 20.00 h a 22.00 h al Casal d’Avis de Sant Joan
    • Entorn Natural: 21 de setembre de 18.30 h a 20.30 h a la Cooperativa de la Canya
    • Fer poble amb el poble: 28 de setembre de 18.30 h a 20.30 h al parc de Can Miquelet
    • Governança: 5 octubre de 10.00 h a 13.30 h al Centre Sociocultural de Sant Joan
    • Polígon Industrial: PENDENT DE CONFIRMAR

    A l’octubre, us comunicarem els resultats finals d’aquest procés participatiu, que acabarà amb un Pla Estratègic Municipal i amb un Reglament de Participació Ciutadana.

    Segueix les xarxes socials i el web municipal per estar al dia de les últimes novetats!

    La potenciació de la participació ciutadana és un dels eixos del mandat. Aquesta actuació és part d’aquest, conjuntament amb els ‘Quedem a la Plaça?’ i els diferents canals de comunicació i participació (com les enquestes participatives sobre l’Àrea de Barbacoes).