Sant Joan les Fonts aposta per uns pressupostos pel 2021 més sostenibles i socials

Aquest dijous s’ha celebrat a Sant Joan les Fonts un ple extraordinari que, entre d’altres qüestions, ha aprovat inicialment els pressupostos pel 2021.Uns pressupostos amb un marcat accent mediambiental i que també prioritzen les ajudes socials.

Energies renovables
L’aposta per les energies renovables queda plasmada amb la inversió que es durà a terme amb la instal·lació d’una caldera de biomassa que escalfarà els edificis de l’escola Castanyer i la llar d’Infants El Niu. La idea és que la caldera s’ubiqui al parc i s’annexi a la barbacoa existent. La inversió és de 137.500€ dels quals 68.700€ es pagaran a través d’una subvenció. Un altre projecte sostenible és la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a consum propi a la teulada del Club Esportiu Santjoanenc, que tindran un cost de 12.000€, dels quals 4.700€ es pagaran amb una subvenció. L’enllumenat públic també serà una de les millores importants en el municipi i la inversió que es té prevista és de 27.000€.
Precisament sobre el subministrament elèctric públic, la factura ja s’ha reduït en 10.000€ respecte l’any anterior en que es van començar a substituir bombetes per leds. Aquest fet ha reduït el consum i, per tant, la despesa.

Ajudes socials

La pandèmia que estem vivint ha posat en el punt de mira les ajudes per emergències socials. Aquest any hi ha un increment de 10.000€ respecte l’any anterior, situant-se en 15.000€. A més, s’ha dotat amb 40.000€ més les ajudes destinades exclusivament a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 per a autònoms i Vals+.

Arranjament de camins

També s’ha destinat part del pressupost, uns 60.000€, a l’arranjament puntual de camins a tot el municipi. En destaquem el camí de la Cadamont, la carretera de la Serra del Bosc, el Mont-ros o la carretera de Castellfollit de la Roca a Torre Canadell.

Finalment, aquest 2021 també es treballarà en el nou pou de captació d’aigua de la zona de Peracaula, que suposarà una inversió de 100.775€.

La idea és que totes aquestes inversions comptin amb el suport de subvencions provinents de la Generalitat i la Diputació de Girona i s’està treballant en aquesta direcció.

Totes aquestes mesures estan pensades per fer de Sant Joan les Fonts un municipi respectuós amb l’entorn i sensible a les necessitats dels ciutadans.

Aquí podeu recuperar el ple

https://youtu.be/1Bao47Bkbo4