Emotiu acte de record a la Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts

Aquest diumenge al matí s’ha celebrat al Prat de Can Miquelet l’acte de record a la Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts. Coincidint amb el cap de setmana que estava previst que se celebrés (els dies 3 i 4 d’octubre), el diumenge el matí s’ha volgut fer un acte de petit format “perquè no es perdi la màgia” d’un acte tant especial.

 

 

Enlloc del Clot de l’Infern, l’esdeveniment s’ha traslladat al Prat de Can Miquelet. La primera proposta ha estat un taller de les àvies remeieres del Parc de Pedra Tosca sobre ‘les herbes de les bruixes’. En el transcurs de la seva explicació, han donat claus sobre com les plantes ens poden ajudar a sentir-nos millor i han posat l’accent en la necesitat de millorar les nostres defenses. Algunes de les seves creacions les han sortejat entre el públic assistent.

Posteriorment, s’ha fet entrega d’una nova edició, la quarta, dels Premis de Contes Fantàstics, que organitza l’Escola Municipal de Belles Arts. Un cop més ha comptat amb una bona participació d’històries on, entre d’altres, hi havia protagonisme de les Dones d’Aigua, tant conegudes al municipi. Aquesta és la relació de premis i noms dels que el jurat ha seleccionat:

1r premi de 250€:  Aigua i foc.  DIANA ALENAY  (Municipi: El Montmell (Baix Penedès))

2n premi de 100€:  El secret que t’he de dir. LAURA MORÉ PINEDA (Oix)

3r Premi de 50€:  S’ha acabat el bròquil!    MONTSERRAT GIL I CASALS  (Campdevànol)

2 Seleccionats de 30€ cadascun per a gastar en establiments del poble:

1ER SELECCIONAT:   De bruixes i dones d’aigua. NEUS VERDAGUER PAGÈS (Sant Joan les Fonts)

2N SELECCIONAT:  Quan sentis el tro. LLUÍS PRADAS AMAT (Llorà)

FInalment, i a les dotze del migdia, s’ha fet l’esperat Ritual de Sanació. Enguany, la proposta de l’Imma del Destí i la Dama Blanca ha tingut com a teló de fons l’espectacular alzina que hi ha al prat de Can Miquelet. Al seu entorn s’hi ha fet un recorregut, en forma d’arc de Sant Martí. Els participants hi han accedit un per un amb una pedra volcànica a la mà mentre pensaven quins pensaments volien deixar enrere. Els han deixat en una olla i després han rebut el tram final de la sanació.