XII Marxa Santjoanenca el proper 14 d’abril a Sant Joan les Fonts

Com és tradició al nostre municipi, amb la celebració del divendres sant arriba una nova edició de la popular Marxa Santjoanenca, que aquest 2017 celebra el dotzè aniversari.

La marxa és organitzada pel Club Poliesportiu Santjoanenc (CPS) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. La sortida serà el proper divendres 14 d’abril a les vuit del matí des del Pavelló del CPS, les inscripcions es podran fer mitja hora abans de la sortida a les mateixes instal·lacions esportives. El preu és de 6€ i inclou l’esmorzar i els punts de control.

Recorregut: La ruta surt davant del Club Poliesportiu Santjoanenc, passa per la palanca de la Sebastiana i s’enfila pel camí de Can Catau per arribar al Prat de Vivers. Aquí es pendrà una desviament direcció al Mas la Cau i pujada fins al Coll de la Cau, punt més alt de la marxa a 730m, d’aquí es baixarà suaument per un bonic camí, vorejant el Mas Vilà de Castellar de la Muntanya i es seguirà descendint fins a Can Planes on hi haurà avituallament amb un bon esmorzar, on es podrà gaudir d’un indret amb uns prats meravellosos i uns roures monumentals.

El camí seguirà vorejant la Riera de Colldecarrera una mica més d’un quilòmetre i s’agafarà un corriol de pujada que al cap d’un quilòmetre i mig arriba fins a l’Església de Santa Maria de Castellar de la Muntanya, l’entorn de la qual ha estat reformat recentment.

Tot planejant es passarà pel Mas La Badosa i des del Prat de Vivers es tornarà a baixar fins la Sebastiana, travessant el Riu Fluvià entre les pedres i s’arribarà davant el Monestir Romànic de Sant Joan les Fonts, construït al segle X amb pedra vermella de la zona i amb una arquitectura i escultures molt destacables. Arribant a la fi del recorregut després de caminar 17 km i un desnivell positiu de 725m.

XII MARXA SANTJOANENCA.