Fantàstica celebració del Dia de la Dona al Castell Juvinyà

Magnífiques intervencions de Laura Borràs i Mariona Comellas al Dia de la Dona de Sant Joan les Fonts

Des de fa anys el municipi de Sant Joan les Fonts celebra el Dia Internacional de la Dona amb diferents activitats adreçades a tothom. Darrerament només es duia a terme el Sopar de Dones que s’organitzava des del PIS9, però en algunes ocasions des del Castell ja s’havia realitzat un programa d’activitats, on es tractaven temes diversos relacionats amb l’art femení, la dansa o la narrativa a través de la mirada d’una dona, entre molts d’altres.

Enguany l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts volent recuperar la part més cultural de la celebració del Dia de la Dona ho ha fet de la mà de l’Escola de Belles Arts. Entitat que ja fa un temps va presentar una proposta d’activitat per dur a terme en commemoració d’aquest dia.

Així doncs, aquest diumenge el Castell de Juvinyà ha estat la seu de celebració del Dia de la Dona. L’acte, centrat en l’art, la literatura, la paraula i l’expressió ha consistit en una xerrada de Laura Borràs, Doctora en Filologia Romànica i Presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, i la intervenció i exposició de l’artista Mariona Comellas, per cloure la diada es finalitzava l’acte amb un refrigeri a la segona planta del Castell on s’hi podien contemplar les últimes creacions dels alumnes i professors del curs de ceràmica de l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts.

Les més de 50 persones assistents a l’activiat han après moltíssimes coses de les dues artistes convidades, una per la part literària i l’altre per la part artísitca. Laura Borràs ha deleïtat al públic assistent amb la seva xerrada “La natura ens murmura… Literatura i paisatge” parlant, llegint i interpretant poemes sobre destacades poetesses com Anna Akhmàtova, Montserrat Abelló, Muriel Rukeyser, Míriam Cano, Aina Torres i Nora Albert. I Mariona Comellas exposant les seves creacions, sobre paper o fang on la sinuositat de les corbes femenines en són les protagonistes.

I per acabar la instal·lació participativa dels professors/es de l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, una experiència amb la que reflexionar sobre la profunditat de la dona, i la contemplació de les creacions dels alumnes de ceràmica de la mateixa institució.

070316 DIA DE LA DONA 2

070316 DIA DE LA DONA 3    070316 DIA DE LA DONA 4

070316 DIA DE LA DONA

ÀLBUM COMPLET aquí