S’inicia una nova edició del programa Voluntariat per la Llengua a Sant Joan les Fonts

El mes de març dóna el tret de sortida al Voluntariat per la Llengua (VxL)  a Sant Joan les Fonts, un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que vol adquirir fluïdesa.

L’objectiu general és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua, en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més, es pretén promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

L’acte d’inici del Voluntariat a Sant Joan les Fonts ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament, amb alguns dels aprenents inscrits i les voluntàries que s’encarregaran de conduir els tallers de conversa. Durant la presentació s’ha repartit el material de suport, s’han exposat els avantatges que tenen pel fet de ser parella lingüística i s’ha respost a tots els dubtes que tenien els voluntaris i aprenents. Enguany hi haurà 5 parelles lingüístiques. El Voluntariat per la Llengua s’establirà entre els mesos de març, abril, maig i juny, on cada setmana es trobaràn les parelles per practicar el català durant una hora.

Tots els aprenents parlen mínimament en català, encara que sigui amb dificultats, i aquest taller els permetrà guanyar fluïdesa per poder usar el català en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Més informació: Voluntariat per la Llengua

020316 VxLL