La Generalitat realitzarà l’ampliació del Pont del Salt, a l’entrada de Sant Joan les Fonts el 2016 

Han passat sis anys des que La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de La Generalitat de Catalunya  va presentar el projecte “Reforç del ferm i obres complementàries a la GI-522”. Aquest passat mes d’octubre finalment la Generalitat ha donat llum verda per a realitzar una primera fase al 2016 i finalitzar tota la intervenció al 2017.

Inici procés

El març del 2009 La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de La Generalitat de Catalunya va redactar un projecte de pavimentació de la carretera que circula des del trencant de Castellfollit (les Funoses) fins a la rotonda de La Canya, i dins aquesta intervenció es preveia la millora i ampliació del Pont del Salt.

Quan el projecte ja estava a punt de licitar-se, la situació econòmica del país va provocar que es posposés.

L’Ajuntament veient la necessitat de millorar l’estat del ferm, l’amplada de la plataforma i oferir una seguretat vial per als vehicles i vianants en el Pont del Salt, aquest 2015 ha demanat, en diverses ocasions, la urgència i els requeriments tècnics per tal que es realitzin les obres de consolidació i ampliació del pont del canal i del riu Fluvià esmentat en el projecte presentat al 2009, per poder garantir una correcta circulació tant de vehicles com de persones a peu al seu pas pel mateix.

Situació actual

La resposta de la Generalitat ha arribat el 6 d’octubre de 2015, amb la conformitat de la Secretaria d’Infraestructura i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per tal de dur a terme amb caràcter d’urgència, la primera fase d’obres del projecte “Reforç del ferm i obres complementàries a la GI-522”. Una fase que consisteix en la millora de la seguretat viària del Pont del Salt, consistent en la seva ampliació i adequació, i s’executaria el 2016.

Una vegada finalitzada la primera fase, s’executarà la segona fase de reforç i millora del ferm en el marc del pressupost de 2017, per tal que el conjunt de l’actuació es materialitzi entre 2016 i 2017.

En aquest moment el consistori està en contacte amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a la delegació de Girona, a fi efecte d’estudiar com minimitzar l’impacte que pugui provocar en la mobilitat aquest projecte.

Un cop es decideixi la data i el termini d’aquesta intervenció es faran les reunions pertinents per informar als usuaris d’aquest tram de carretera i tots els que puguin quedar afectats amb aquesta obra i evitar en la mesura del que sigui possible les molèsties que puguin ocasionar la millora d’aquesta infraestructura.

151215 PONT DEL SALT2