Milers de visitants celebren el 10è aniversari de la FIRA INTERNACIONAL DE BRUIXERIA!

Magnífica celebració del desè aniversari de la Fira de Bruixeria on la organització ha volgut retre homenatge a totes les cultures espirituals que han passat per les edicions anteriors realitzat per la colla Els Embruixats i diversos voluntaris. En la inauguració va participar el Sr. Sebastià d’Arbó, qui va obrir la primera edició de la Fira i a qui se li ha encarregat la obertura en aquest desè aniversari.

Milers de persones han viscut aquest cap de setmana la màgia i la professionalitat que caracteritza la Fira Internacional de la Bruixeria de Sant Joan les Fonts, que ha aconseguit atreure persones importants del món esotèric, professionals del sector, visitants encuriosits, i famílies d’arreu de Catalunya i Espanya, d’on fins i tot s’han apropat extrangers a passejar pel mercat esotèric i esdevenir partíceps dels tallers, xerrades i espectacles programats.

Setanta parades han omplert el Clot de l’Infern en motiu d’aquesta desena edició. Es tracta d’una xifra superior d’expositors que els altres anys. Al mercat esotèric els visitants han pogut trobar des d’informació i cursos del món de l’astrologia, tarot, fenòmens paranormals, cristalls i ungüents de tot tipus, plantes aromàtiques curatives, llibres, menjar, roba i bijuteria especialitzada, entre d’altres. Un mercat apte per a tots els públic i per a totes les necessitats.

Al tractar-se del desè aniversari l’espectacle “10 ANYS DE FIRA BRUIXERIA” creat pel grup Els Embruixats de Sant Joan les Fonts, una formació de més de 40 veïns i veïnes del municipi i municipis propers, ha tractat sobre les diferents cultures espirituals que han acompanyat les nou edicions anteriors de la Fira, des dels Celtes als Vikings, passant pel món Gòtic, l’illa de Rapa Nui o Cuba, entre d’altres.

També hi hagué espectacles de companyies convidades, que van desenvolupar-se envoltats del multitudinari públic de la Fira com ara “Vientos de brujas” protagonitzat per les bruixes de Zugarramurdi que van escenificar l’època de la inquisició, mostrant, tal i com pretén aquesta Fira, que les bruixes venen a donar llum a allò que no es coneix, i en cap cas s’han de veure com un personatge mesquí i que fa por.

Els rituals d’obertura i tancament de la fira van comptar amb una alta participació i també les danses dutes a terme pel Ballet Internacional d’Equador.

A part dels espectacles, cal destacar l’èxit en les xerrades, aconseguint el límit d’aforament en cada sessió. Unes xerrades que han tractat els fenòmens paranormals, sessions de vidència en directe, el druisme o la predicció dels horòscops.

La Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts es caracteritza per ser una fira familiar i per a tots els gustos, per això en aquesta desena edició no hi han faltat els tallers infantils, els jocs per als més menuts, el tradicional vol d’escombra i l’animació constant al bell mig de les parades. Cada any visiten aquest esdeveniment màgic entre 3.000 i 4.000 persones i per aquest motiu els establiments del municipi ja feia mesos que havien penjat el cartell de complet durant el cap de setmana.

L’organització i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts estan molt satisfets amb l’èxit que any rere any obté aquesta Fira, i esperen mantenir i millorar aquesta consolidació com una de les més importants de Catalunya.

ESPECTACLE 10 ANYS - Foto Darren Lane

Fotografia: Ajuntament de Sant Joan les Fonts

INAUGURACIÓ FIRA - Foto- Antonio Luque

Fotografia: Antonio Luque

IMMA DEL DESTÍ -Foto Ajuntament Sant Joan les Fonts

Foto: Darren Lane

MERCAT ESOTÈRIC -Foto Ajuntament Sant Joan les Fonts

Foto: Ajuntament de Sant Joan les Fonts

ZUGARRAMURDI -Foto Ajuntament Sant Joan les Fonts

Foto: Darren Lane