El projecte del Parc de les Olors de Sant Joan les Fonts va prenent forma, un espai on conèixer les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals a través dels sentits.

El projecte “Parc de les Olors” és una iniciativa destinada a la recuperació d’espais agraris d’alt valor paisatgístic per convertir-los en jardins productius i visitables. Cada parc suposa una oportunitat d’ocupació i innovació per al món rural. Aquesta iniciativa, que l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts no s’ha volgut perdre, aportarà més valor afegit als existents atractius turístics. Actualment s’estan projectant nous indrets per fer les primeres actuacions, tot i així ja és una realitat el jardí del Monestir, com a primera fase d’intervenció, on hi trobem més de trenta varietats de plantes medicinals i aromàtiques.

Aquest projecte serà un rondo-croquis, és a dir; un circuit amb diferents espais on el visitant pot prendre vistes, bé sigui per pintar, relaxar-se o formar-se, mentre s’està envoltat de plantes medicinals i aromàtiques, com ara saücs o espígols, que seran algunes de les que es plantaran en el cas del municipi.

A la botiga de l’Oficina de Turisme s’hi poden trobar productes naturals creats per la Xarxa de Parcs de les Olors tals com; ambientadors relaxants, espècies per a la cuina, cremes o coixins aromàtics, entre d’altres. En un futur proper s’espera poder oferir-hi productes d’elaboració pròpia del Parc de Sant Joan les Fonts.

Sant Joan les Fonts forma part de la Xarxa de Parc de les Olors de Catalunya, que té com a objectiu la divulgació i creació de productes relacionats amb el món de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals, a través d’un model de desenvolupament rural sostenible. Es pot trobar més informació d’aquest projecte a www.parcdelesolors.com

 

BOTIGA PARC OLORS PARC DE LES OLORS 3 PARC DE LES OLORS