L’Ajuntament completa, amb la cessió gratuïta de l’ermita per part del Bisbat de Girona, el conjunt arquitectònic de Montrós.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts completa, amb la cessió gratuïta de l’ermita per part del Bisbat de Girona, el conjunt arquitectònic de Montrós.

El Bisbat de Girona i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts van signar, davant notari, el passat dimarts 19 de maig, el conveni de cessió a títol gratuït de la propietat de l’ermita de la Mare de Déu de Montrós, que pertanyia a la parròquia de Begudà.

La resta de la finca, havia ja estat cedida gratuïtament a l’any 2012. En aquesta finca, a part de de l’ermita, s’hi poden trobar restes de construccions com el Castell de Montrós, vestigis de la Torre de l’Homenatge i la Torre de l’Estada.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts estava molt interessat en què tot el conjunt arquitectònic de Montrós fos propietat del municipi, i poder, a partir d’ara, buscar recursos que puguin contribuir a la recuperació d’aquest patrimoni arquitectònic tan rellevant per la cultura i la història de Sant Joan les Fonts.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
MONTROS1