L’atleta local Josema González guanya la segona cursa Backyard Ultra de Sant Joan les Fonts

Sant Joan les Fonts acollia, aquest cap de setmana, la segona edició de la Backyard Ultra, una cursa de resistència organitzada per l’Associació Esportiva Quilòmetres amb Sentit, on guanya qui aguanta més temps donant voltes al circuit.

Aquest 2024, la cursa ha tingut un guanyador inesperat, que s’ha imposat als grans favorits que hi havia entre el centenar d’atletes vinguts d’arreu de Catalunya: és Josema González, de Sant Joan mateix. González ajuda a l’organització de la cursa i va provar per primera vegada la modalitat l’any passat. Enguany, ja s’ha classificat per als campionats estatals de l’octubre, i s’ha endut la competició del seu poble. L’atleta santjoanenc va guanyar després de fer 29 voltes al recorregut, completant 194’3 quilòmetres en gairebé 29 hores de competició. Maribel Alfaro, per la seva banda, és la dona que va resistir més temps corrent.

L’organització valora molt positivament la segona edició de la Backyard, i assegura que moltes persones ja demanen repetir la cursa l’any vinent. Pel que fa a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, s’agraeix la implicació de l’entitat i el voluntariat, la bona sintonia aportada pels participants amb el poble, i la comprensió dels veïns i veïnes per la celebració d’una prova que porta l’esport al cor del municipi durant gairebé tot el cap de setmana.