🟣 Actes en motiu del 8M

Les dones de Sant Joan, la Canya i Begudà es van mobilitzar en la commemoració del Dia Internacional de les dones.

Els actes van arrencar el dijous 7, amb l’acte de “Dones amagades”, que va omplir la sala de la Biblioteca Municipal Francesc Caula. Cinc dones dels diferents nuclis del municipi i de totes les edats (Abril Haro, Paqui Toro, Pilar Domènech, Rosa Figueres i Rosa Pujol) van fer un repàs a les seves vides. Així vam poder conèixer-les més, i reflexionar al mateix temps sobre el paper actual de la dona en la societat, d’on ve i cap a on va, a través de la seva mirada.

L’espai institucional va tenir lloc el mateix divendres 8 de març, amb la lectura del manifest en motiu del Dia Internacional de les dones. Diversos veïns i veïnes del poble van participar en la lectura, que va tenir lloc davant l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, i que recorda que encara queda camí per assolir la plena igualtat.

A la nit, hi va haver dos sopars de dones, en dos punts del municipi. A les escoles de Begudà, una quarantena de dones del nucli es van asseure a conversar i sopar en una nit agradable. Al Casal d’Avis de Sant Joan hi van participar una setantena de veïnes.