Una delegació francesa s’interessa pels projectes de participació ciutadana de Sant Joan les Fonts

La visita va incloure una trobada amb diversos Consells de Poble de la Garrotxa, com el de Sant Joan les Fonts

Diversos alcaldes i alcaldesses de nuclis de la regió francesa de l’Ariège, a Occitània, acompanyats de veïns dels pobles que representen, van visitar Sant Joan les Fonts el passat dijous 25 d’abril amb l’objectiu de conèixer de primera mà els projectes de governança i cooperativisme municipal que s’estan duent a terme al nostre municipi.

L’alcaldessa, Maria Vidal, els va fer una visita guiada per CanVi.Lab -a l’antiga fàbrica paperera de Can Vila-, futur epicentre d’un projecte pioner de regeneració econòmica i social, al qual s’ha donat forma amb el guiatge de la cooperativa Resilience Earth i la col·laboració de diferents agents del municipi.

La trobada, en la qual també van participar alcaldes i representants dels consells de poble d’altres municipis de la comarca, va servir per intercanviar propostes i experiències en relació a noves formes de participació ciutadana, com ara el projecte Fem Garrotxa i els propis consells de poble. La primera tinent d’alcaldessa, Anna Serra, va presentar el pla estratègic de Sant Joan les Fonts explicant com es va començar a desplegar i de quina manera es donarà a conèixer als veïns durant aquest mandat.

Escoltar l’opinió dels nostres veïns i veïnes i fomentar noves formes de presa de decisions és una de les apostes de l’actual equip de govern. Per això l’Ajuntament es congratula de ser referents per a altres regions, i vol seguir avançant en aquest àmbit.