Trobada per donar un impuls a Ràdio San Joan

El dimarts 11 d’octubre passat es va celebrar un trobada amb diverses persones relacionades amb l’emissora municipal de Sant Joan les Fonts, Ràdio Sant Joan, que va tenir com objectiu l’anàlisi de la situació actual, la programació i els mitjans tècnics, i la possibilitat de desenvolupar nous projectes per impulsar-la. En definitiva, convertir-la en una ràdio feta per i per a la ciutadania santjoanenca.

La majoria de persones assistents han estat vinculades a l’emissora al llarg dels anys, ja sigui fent programes o bé col·laborant en algunes de les activitats que s’han dut a terme. A la reunió també van participar professionals del món de la comunicació, com la Clara Sánchez-Castro Bonfill o en Gerard Puigdemont, així com el director actual de l’emissora, Víctor Díaz; l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal; el regidor d’Entitats, Carles Grèbol; la regidora de Joventut, Estel Batlle, i la tècnica de Promoció Municipal, Cultura i Turisme, Anna Escarpanter. També hi estaven convocats l’antic director, Josep Roca, i l’anterior regidor de Comunicació, Xavier Dilme, que no van poder assistir-hi per motius d’agenda.

Durant la trobada van sortir idees molt interessants, i el proper pas serà estudiar la viabilitat d’aquestes propostes i la seva aplicació per tal de crear una programació més variada, estable i propera a la ciutadania. Entre aquestes idees, cal destacar la possible utilització de totes les eines gratuïtes de difusió, com són les xarxes socials, els podcast i el web municipal per arribar a més persones. També es va parlar de la possibilitat d’impulsar la creació de continguts molt relacionats amb la població santjoanenca i convertir la ràdio en una via de difusió de les activitats de les entitats i associacions locals.