Sant Joan les Fonts recupera les projeccions de cinema

El cinema va ser un dels pols de l’activitat cultural de Sant Joan les Fonts durant la segona meitat del segle XX. Des del 1949, l’antic Cinema Iris va projectar moltes de les pel·lícules més aclamades a nivell internacional, i els caps de setmana la sala s’omplia per veure-les. Amb el pas del temps, però, la sala no va poder adaptar-se als canvis que exigien les cintes més modernes, i va seguir el mateix camí de tants i tants cinemes en municipis petits de les comarques gironines. Ara, i amb l’objectiu d’ampliar la seva agenda cultural, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha decidit recuperar una programació estable de cinema a les mateixes instal·lacions de l’antic Cinema Iris, l’actual Centre Sociocultural de Sant Joan les Fonts. 

Aquesta programació, modesta, arrenca aquest diumenge 21 de gener (17 h) amb les Tardes de Cine. Durant aquest primer trimestre, hi haurà una tarda de cine al mes, on s’escullen algunes de les grans obres de la indústria cinematogràfica que han impactat al públic els darrers anys. La primera que es projectarà és la cinta francesa “Intocable”, d’Éric Toledano i Olivier Nakache. 

La programació s’amplia també gràcies al CineXic, una iniciativa d’Òmnium Cultural per apropar el cinema infantil en català als més petits. En aquesta ocasió, hi ha prevista una pel·lícula al mes de gener a maig i d’octubre a desembre. La primera pel·lícula d’aquesta temporada serà el dimecres 31 de gener (17 h), amb el film “Ratolins i guineus”.

Totes les obres projectades són gratuïtes, però cal que els menors vinguin acompanyats d’un adult.