Sant Joan les Fonts, primera parada a la Garrotxa de la presidenta del Parlament Anna Erra

L’equip de govern de Sant Joan demana a la institució suport a l’estratègia comarcal per fer front a la sequera, que preveu actuar en diferents punts de les xarxes d’aigua municipals.

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha visitat aquest dijous 1 de febrer diversos indrets de la Garrotxa, i el primer lloc on ha anat és a Sant Joan les Fonts. La màxima representant de la institució ha arribat a l’Ajuntament a les 10 del matí, i després de saludar els treballadors municipals ha tingut una reunió amb l’equip de govern local, encapçalat per l’alcaldessa Maria Vidal.

A la trobada, els representants electes de Sant Joan han traslladat diverses demanes a la presidenta del Parlament. Després de fer un repàs a la situació del municipi per afrontar la sequera actual, per Sant Joan és necessari que la institució doni suport a l’estratègia comarcal per mitigar els seus efectes. Per tant, esperen que el Parlament contribueixi a la renovació de les xarxes d’aigua municipals de tota la Garrotxa, i demanen més ajudes i menys sancions per als pobles que treballen en aquesta línia.

També Erra ha conegut dues demandes urbanístiques pendents, encallades per les administracions catalanes i espanyoles. Per una banda, Sant Joan espera que la Generalitat acceleri la inversió prevista per fer una rotonda d’accés al poble, a la zona de la piscina municipal. Per l’altra, el Ministerio de Fomento continua sense avançar els tràmits per la construcció de la via verda del Fluvià, que ha d’unir Olot amb Banyoles per Besalú resseguint el riu.

Per últim, Sant Joan les Fonts ha demanat a Erra que el Parlament modifiqui normatives per millorar les tramitacions administratives, i eliminar part de la burocràcia que alenteix qualsevol gestió. L’equip de govern també demana alleugerir les estrictes condicions per fer contractacions per a situacions puntuals, que genera inestabilitat laboral en els mateixos funcionaris que treballen a

Després de la reunió, la presidenta del Parlament Anna Erra s’ha dirigit cap a Begudà, en una visita privada a empreses de la zona.