Presentats els actes de la Celebració del Solstici d’Estiu a Sant Joan

Aquesta tarda s’han presentat les activitats de la Celebració del Solstici d’Estiu que combina actes organitzats per la Comissió de Festes de Sant Joan i actes organitzats per l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.
La presidenta de la Comissió, Rosa Serra, ha explicat que les activitats s’han mirat d’ajustar en tot moment als aforaments permesos i a les mesures Covid i han estat pensats per a públics de totes les edats. N’ha destacat, la comèdia El Crèdit que es podrà veure el diumenge 20 de juny al centre sociocultural i les actuacions de l’Orquestra Internacional Meravella el dia 24 de juny a la pista polivalent del CPS i el concert del grup Germà Negre el divendres 25 a la pista poliesportiva. També ha volgut recordar que es ratificaran els títols d’Hereu i Pubilla 2020/21 i que es podran veure els focs artificials just després de la Nit de les Dones d’Aigua.

Precisament sobre aquest espectacle n’ha parlat el santjoanenc Jordi Serra, fundador de la Cia Voël i responsable de l’edició d’enguany de la Nit de les Dones d’Aigua. No ha volgut donar massa detalls però ha avançat que serà un espectacle molt diferent al de les edicions anteriors, en clau de circ i que té com a objectiu homenatjar a totes les dones de Sant Joan les Fonts. L’espectacle comptarà amb professionals d’arreu que aquests dies assagen de valent l’espectacle, així com amb una quarantena de voluntaris i unes vint persones que hi participaran.

Tot seguit, la regidora Anna Serra ha explicat que el dimecres 23 l’Escola Municipal de Belles Arts organitzarà el tradicional concurs de pintura ràpida adreçada a totes les edats i ha destacat també el fet que es podrà tornar a veure ballar els gegants. Uns gegants que hauran patit una transformació estructural de manera que hauran perdut sis quilos i seran més fàcils de portar, a més, després de la votació popular que es va fer, també els veurem estrenant vestits nous. Hi haurà dues ocasions de veure els gegants: el dijous 24 al matí i, el divendres 25, durant l’acte d’inauguració de la nova biblioteca Francesc Caula ubicada a l’Estada de Juvinyà.
Precisament en aquest acte inaugural també es presentarà el llibre Per què no ballen els Gegants? amb textos de Neus Verdaguer i il·lustracions de Vidal Rubió.

 

Podeu consultar el programa complet.

 

PROGRAMA DE LA CELEBRACIÓ  DEL SOLSTICI D’ESTIU 2021

Diumenge 20/06

A les 19.00h al Centre Sociocultural

Representació de l’obra teatral El Crèdit  de Jordi Galceran a càrrec de la Secció Dramàtica del Centre Catòlic d’Olot.
Organitza: Comissió de Festes

Dimecres 23/06

Matí:

De 09.00h a 10.30h, concurs de pintura ràpida de Escola Municipal de Belles Arts. (Inscripcions a l’escola mateix).

Entrega de premis a les 19.00h L´Escola Municipal de Belles Arts
Organitza: EMBA

Tarda:

A les 17.00h, sortida de la Flama del Canigó des de la Vall de Bianya. Arribarà  a les 18.00h aprox. al prat de Can Miquelet.
Organitza Ajuntament St Joan les Fonts i Òmnium Cultural

19:30h  al mateix prat de Can Miquelet pregó del Solstici a càrrec de les diferents Directives del CPS que celebren els 50 anys de la constitució del Club.

A les 22.30h al Pont Medieval, la nit de les Dones d’Aigua (Projecte Reditus) a càrrec de la Cia Voël
Organitza Ajuntament de Sant Joan les Fonts

Tot seguit focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Igual.

Dijous 24/06

A les 11.00h del matí, ballada d’Exhibició i presentació dels Gegants de Sant Joan

A les 12.00h Missa Solemne a l’Església.

Tarda:

A les 18.00h  a la pista Polivalent del CPS Concert i Serenata a càrrec de l’Orquestra Internacional Meravella

Durant el transcurs del concert es ratificaran els títols de la Pubilla i l’Hereu de Sant Joan 20/21

Divendres 25/06

Matí:

De 10.30h a 13h tobogans aquàtics Splash Slide (tots els que hi vulguin participar han de portar banyador i tovallola).

Els menors de 12 anys hauran de venir acompanyats d’un adult

Tarda:

A les 17.00h.

Inauguració de la biblioteca Francesc Caula  a L’estada de Juvinyà, i presentació del llibre Per què no ballen els Gegants?  amb textos de Neus Verdaguer i Il·lustracions de Vidal Rubió.

A les 19.00h Sardanes a la plaça major a càrrec de la Cobla Osona (asseguts, es podrà ballar tot seguint la normativa sanitària del Covid vigent en el moment de realitzar l’acte).

Vespre:

A les 22.00 h a la Pista Poliesportiva, concert a càrrec de Germà Negre.

Nota:

Calen inscripcions prèvies als tfs o e-mail

Rosa 615494579
Anna 696 886424
Laura 626928132

cfsantjoan@gmail.com

organitza: Comissió de Festes de Sant Joan les Fonts
Ajuntament de Sant Joan les Fonts

Agraïments: Brigada Municipal de Sant Joan les Fonts