L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts impulsa la renovació de les lluminàries de l’enllumenat públic de titularitat municipal

Aquestes darreres setmanes s’han efectuat millores en el quadre del sector de la Canya Q23 Av. Pirineus, que porta els punts de llum de l’Av. Pirineus, Francesc de Verntallat,  Puigsacalm i Pompeu Fabra.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va començar des del primer dia a posar en pràctica les accions proposades al PAES (Pla d’acció per a l’energia sostenible), que han de permetre arribar a l’objectiu de reduir un 20% les emissions de CO2 fixat per a l’any 2020.

 Aquestes actuacions donen continuïtat a les accions que ja es van fer en anys anteriors com la reducció de consum en altres punts de l’enllumenat públic, o com la fotovoltaica d’autoconsum a l’edifici del Club Poliesportiu.

 En aquesta renovació de les lluminàries s’ha efectuat el canvi de tecnologia de VMCC a LED als punts de llum.  Les actuacions han consistit en la substitució de 40 lluminàries existents, passant d’una potència de 250 i 125W a tant sols 37W per punt de llum. Totes les lluminàries instal·lades són de tipus LED amb reducció de nivell durant la nit.

 Aquesta actuació suposarà un estalvi anual de 25.627 kWh, que representa deixar d’emetre 10,23 tn de CO2 i també un estalvi econòmic de 3.075,24€ anuals.

 Aquesta intervenció ha tingut un cost 12.398,14€. La Diputació de Girona ha subvencionat aquestes actuacions dins del programa Del Pla a l’acció –L3 d’eficiència energètica, per lluitar contra el canvi climàtic de les anualitats 2020-21 amb un 75% d’aquest import.