L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts assumeix la gestió de l’escola municipal de Belles Arts per garantir-ne la continuïtat

PleSJF1609.02

El ple de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha acordat assumir la gestió directa de l’Escola de Belles Arts del municipi. La decisió és efectiva ja des d’aquest curs. Tal i com ha explicat l’alcaldessa, Maria Vidal, la voluntat de l’equip de govern és “evitar que aquesta escola desaparegui”.

Les inscripcions pel proper curs començaran ja aquesta setmana. L’alcaldessa ha explicat que “s’ha parlat amb el professorat que hi havia el curs passat i ens han comunicat que seguiran”. En les darreres setmanes, s’han presentat diferents propostes curriculars que ja s’han aprovat tant pels cursos com pels monogràfics previstos aquest any.

Actualment, amb aquesta gestió directa, el consistori es compromet a oferir-hi suport administratiu amb les matriculacions així com també amb la difusió de les propostes per aquest nou curs.

L’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts és un centre de llarga trajectòria al municipi que ha passat per diferents models de gestió. Inicialment, se n’ocupaven els mateixos professors; després va ser responsabilitat per part d’un Patronat i ara, finalment, la gestió anava a càrrec d’una associació cultural, que havia mostrat abans de l’estiu la seva voluntat de fer un relleu.

L’objectiu de l’equip de govern amb aquesta decisió és “garantir la continuïtat” de l’Escola de Belles Arts com un dels puntals de les activitats educatives i culturals que en el transcurs de l’any es fan a Sant Joan les Fonts. La proposta s’ha aprovat amb el vot a favor de Junts per Catalunya Sant Joan les Fonts i el vot en contra de Sant Joan Plural.

PleSJF1609.01