La poesia de Joan Mercador se centra en Sant Joan les Fonts

En les Jornades Europees de Patrimoni, celebrades el passat mes d’octubre, Sant Joan les Fonts va impulsar una activitat anomenada “Paisatges literaris”, dedicada al patrimoni viu. Per aquest motiu, diversos escriptors i col·lectius literaris garrotxins van participar en una trobada al Monestir Romànic de Sant Joan les Fonts, on es van rellegir escrits històrics -de Berga i Boix, Miquel Sacrest, Francesc Caula o Bartomeu Espadalé- i es van concebre nous textos literaris sobre el municipi.

Arran de l’activitat, van sorgir una vintena de poemes vinculats amb el patrimoni viu de Sant Joan les Fonts. Un d’ells és el del poeta garrotxí Joan Mercader (present en les Jornades). El seu poema es presentarà aquest dissabte, a les 12 del migdia al saló de plens de Sant Joan les Fonts. El mateix autor farà una lectura del poema, i s’entregarà un punt de llibre amb l’escrit a tots els assistents.

La prosa poètica de Joan Mercader conté un pòsit de desitjos que ens la fa propera i humana, amb referències emocionals; a través dels seus poemes, narracions i articles, és un dels impulsors de la literatura a la comarca, i un dels referents de la prosa contemporània a Catalunya. La seva obra li va merèixer rebre el premi “Ales a la Cultura” de la ciutat d’Olot l’any 2015, en reconeixement a la seva tasca literària.

Coincidint amb el descobriment del poema de Mercader, Sant Joan les Fonts també viurà aquest dissabte la presentació del llibre “Mossèn, ens han pres la Marededéu. El segrest de la Marededéu de Núria”, a la mateixa hora i al mateix lloc. La presentació anirà a càrrec dels autors del llibre, Rosa Anna Felip i Manuel Castellet (expresident de l’Institut d’Estudis Catalans i membre de la institució).