La Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts arriba a la 17a edició

La proposta, que en aquesta edició està dedicada als EUA, se celebra aquest cap de setmana

Xerrades, tallers, rituals, concurs de llançament d’escombra, espectacles de dansa, mercat de productes esotèrics, gastronomia… durant el cap de setmana del 7 i 8 d’octubre, Sant Joan les Fonts tornarà a viure el moment més màgic de l’any amb la Fira Internacional de la Bruixeria, que arriba a la 17a edició plenament consolidada com una de les trobades més importants del panorama català d’aquesta temàtica.

 

Aquest any, la Fira està dedicada als EUA, concretament al misteri de Salem i al naixement del mentalisme a Hydesville. Els judicis de les bruixes de Salem van ser una sèrie de procediments legals que van tenir lloc a Salem (Massachusetts) entre 1692 i 1693 i que van ocasionar la mort de 20 persones innocents acusades de bruixeria i el vilipendi de més de 200 més. Inicialment, aquests procediments es van basar en els informes de nenes que afirmaven haver estat perjudicades pels encanteris de certes dones que acusaven de bruixeria. D’altra banda, als mentalistes els agrada fixar l’inici del seu art el 1848, quan es va córrer la veu per Hydesville, als Estats Units, que les germanes Fox es comunicaven amb l’esperit d’un quincallaire que estava enterrat sota casa seva. En realitat, elles «fingien» els sorolls que suposadament feia el mort, però atès l’èxit del seu «espectacle» van inventar l’ouija i van posar de moda l’espiritisme, fet que va provocar discussions corrosives als diaris al voltant del magnetisme i la clarividència.

Activitats per a tota la família

Les activitats, plenes de màgia i misteri per a petits i grans, s’inauguraran dissabte 7 d’octubre a les 12 del matí amb el ritual d’obertura, que anirà a càrrec de la Dama Blanca i l’Imma del Destí. El gruix de les propostes del dia, però, se celebraran a partir de les 5 de la tarda, com ara el taller de Màgia de prop, amb Javi Feroz i Diana Cazadora, l’espectacle Alehop Hop!! amb la Cia. Mag Nani, el Ball dels Gegants dels quatre elements i el ball de Bruixes, la batucada amb Tam, diversos espectacles de dansa i un ritual de transformació energètica.

Diumenge, a les 10 del matí al Clot de l’Infern, el mercat obrirà les portes i es farà una activitat per despertar amb energia amb Letstraining Center. Tot seguit, hi haurà un taller d’acroioga per a tots els nivells, una sessió de literatura a càrrec de Borinotgroc / M. Dolors Arqué i diverses actuacions i tallers. A la tarda, tindran lloc altres activitats, com una demostració de l’alambí i destil·lació i tot un seguit d’espectacles de danses, de màgia i un concurs de llançament d’escombres, fins a les 8 del vespre, hora que clourà la Fira amb el ritual del tancament.