Joves arquitectes del municipi presenten les seves idees de reforma del Barri Vell

Un grup de joves arquitectes de Sant Joan les Fonts han presentat a la Corporació Munipal el resultat de la seva feina que busca actualitzar el pla especial de reforma del Barri Vell. El document urbanístic, del qual fa més d’una dècada des de la seva aprovació, ha estat el punt de partida de les seves aportacions amb la voluntat de posar-lo al dia i adaptar-lo a les dinàmiques socials actuals.

L’eix principal de la seva proposta passa per convertir el riu Fluvià com a fil conductor de la zona i deixar de viure-hi d’esquenes com ha anat passant al Barri Vell. Una dinàmica històri a que cal tancar, sobretot després del desenvolupament urbà de la zona de Peracaula. La integració del riu en la vida social com a espai de lleure i esbarjo és aprofitar que a la zona hi ha part dels principals atractius turístics del municipi (el pont Medieval, el Molí Fondo i l’església Nova).

El treball s’ha anat fent amb una sèrie de trobades amb els serveis municipals per tal de fer primerament una pluja d’idees que han donat lloc a un projecte que els arquitectes han presentat aquest dijous a govern i oposició amb la voluntat que aquest projecte a llarg termini perduri en el temps.