Èxit d’organització i participació de la Sant Joan les FontsBackyard Ultra

La cursa de resistència, la primera de les comarques gironina, s’ha celebrat aquest cap de setmana al municipi garrotxí.

Sant Joan les Fonts va acollir aquest dissabte 23 de setembre la Sant Joan les Fonts Backyard Ultra, una modalitat d’ultramarató cada vegada més popular entre els aficionats al trail que consisteix en completar un circuit de 6,7 km en una hora com a màxim. El temps restant el poden dedicar a menjar, descansar, estar amb l’equip… 60 minuts després les persones participants tornen a repetir la seqüència fins que només queda una persona en cursa. No hi ha límit de temps (només fer cada circuit en menys d’una hora) i guanya l’últim corredor en peu.

Els inscrits en aquesta I Sant Joan les Fonts Backyard Ultra van tenir l’oportunitat de passar pels llocs més emblemàtics del patrimoni cultural i natural del municipi, com el pont medieval, l’església nova, l’antiga pedrera o els cingles de Fontfreda, entre altres.

José Manuel Ruiz Verdugo es va proclamar campió, després de 28 voltes i 187,6 km. La segona posició va ser per a David Arredondo, amb 27 voltes i 181 km. El santjoanenc José Manuel González va aconseguir la tercera plaça, amb 26 voltes i 174,2 km recorreguts. L’última dona en la cursa va ser la Maria Pijoan Gall, que va fer 18 voltes i 120,6 km. Així doncs, la primera Backyard Ultra de les comarques gironines va acabar diumenge 24 de setembre, 28 hores després d’haver començat. Tots els beneficis de la cursa aniran destinats a causes solidàries, com els projectes que l’ONG Nzuri Daima tenen en marxa a Sudan del Sud.

Aquesta és una iniciativa de Joan Blanch, un veí del municipi i un enamorat del trail running, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. “El municipi s’ha bolcat amb els participants i la rebuda ha estat espectacular, amb un ambient molt familiar i amb ganes de passar-s’ho bé” declara entusiasmat. “Em venia molt de gust poder compartir tot el patrimoni cultural i natural de la zona.” L’esforç ha valgut la pena, perquè tant corredors com l’organització tenen moltes ganes de repetir l’experiència.

Imatges: Pol Delclòs