El Quedem a la plaça? torna al Barri Vell de Sant Joan les Fonts

Aquest dissabte 11 de febrer, ales 12 del migdia, es va celebrar a la placeta de Cal Rei una nova edició del Quedem a la plaça?, que va tenir com a protagonistes a veïns i veïnes del Barri Vell de Sant Joan les Fonts. Precisament, en aquesta placeta es va donar el tret de sortida a aquest projecte de participació ciutadana de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts fa poc més de tres anys.

Així doncs, l’alcaldessa, Maria Vidal, i els regidors Anna Serra i Carles Grèbol, van començar la trobada fent un repàs a les peticions de veïns i veïnes en aquella primera trobada. Durant aquest temps, s’ha traslladat la biblioteca municipal a les instal·lacions del Castell de Juvinyà, s’està desenvolupant a bon ritme el projecte de Canvi.Lab, s’ha arranjat la part exterior del Centre Sociocultural, s’han tret les pilones i s’han pintat algunes de les façanes del barri, entre altres actuacions. També s’ha arranjat la placeta de Cal Rei amb la instal·lació de nous bancs i nous arbres, per fer-la més agradable.

A part d’aquest repàs, els assistents van tenir l’oportunitat de parlar de nous temes que els preocupen, com l’alta velocitat a la qual circulen els vehicles per la zona. Per tant, s’ha demanat la instal·lació d’un nou reductor de velocitat al pas de vianants del carrer de Santa Magdalena. També s’ha detectat un increment de la brutícia generada pels animals de companyia i per propietaris incívics que no recullen les deposicions. Un clar exemple és el jardinet que hi ha davant del Sociocultural, que s’ha convertit en un pipicà. Per tant, s’ha demanat una nova iniciativa per poder-les reduir, com la creació d’uns cartells plastificats amb missatges que es col·locaran en aquelles zones més brutes. A part, veïns i veïnes de la zona van proposar la celebració d’un dinar popular que tindrà lloc a la mateixa placeta de Cal Rei, del qual s’informarà ben aviat.