El Monestir de Sant Joan les Fonts acull la Mostra de Pessebres i renova l’exposició permanent amb les últimes troballes

Aquestes festes de Nadal tots els qui visitin el Monestir de Sant Joan les Fonts hi trobaran la Mostra de Pessebres, amb una creació de l’Escola de Belles Arts i una exposició de pessebres de Mateu Lucas Vallès, cedida al municipi per la seva senyora Carme Escayola.

Mateu Lucas fou un pessebrista que va començar als 15 anys amb l’agrupació de Sabadell i que any rere any realitzava muntatges molt elaborats i espectaculars, amb una sensibilitat intensa en cada detall. Les mostres exposades al Monestir tenen uns 20 anys d’antiguitat i han estat restaurats per l’artista santjoanenc Tomàs Vidal, que amb cura i tacte ha sabut recuperar l’essència de cadascun d’ells per convertir-los en un gran muntatge, tot fent funcionar també l’aigua i les llums, que aporten una vitalitat al pessebre indiscutible.

Mateu Lucas estrenava cada any els seus pessebres a Sant Joan les Fonts i l’any següent els portava a la Caritat d’Olot. Malauradament molts d’ells es destruïen un cop passat el Nadal, però se’n van guardar alguns i per això s’ha pogut dur a terme aquesta mostra al Monestir.

En l’exposició permanent també s’hi ha afegit les últimes troballes, els pergamins de Marsella i altres peces i objectes de descoberta recent que ens permeten escriure un capítol més dins la història del Monestir.

221214 FOTO PESSEBRE